Veszprémi verseny

Veszprémben a verseny szeptember 4-én kerül megrendezésre. A versenyre a honlapon ( www.kenyerlelke.hu ) keresztül lehet jelentkezni. A sikeres jelentkezésről e-mailen értesítjük a jelentkezőket.

A nevezés díjtalan!

A találkozó Veszprémben, az Óváros téren kerül megrendezésre. A verseny kezdési időpontjáról további információt küldünk a versenyzőknek. A Versenyzőknek a megadott időpontra meg kell érkezniük a helyszínre az általuk elkészített termékekkel!

A termékeket mindenki saját maga készíti el otthon a saját sütőjében vagy kemencéjében. A verseny helyszínén a VERSENYREGISZTRÁCIÓ felirat alatt 2 db azonos sütésből származó, készre kisütött kenyeret kell leadni. A kisütött termékeket a helyszínen lévő kollégák előkészítik a zsűri számára.

A zsűri nyilvánosan, a verseny helyszínén minden versenybe adott kenyeret megkóstol és értékel. Azért kell két kenyeret leadni, mert az egyiket felvágja a versenyhez a zsűri, a másik pedig kell az eredményhirdetéshez, ha dobós vagy a kenyeredet lefotózzuk veled és vagy visszadjuk vagy kóstolásra közre adjuk.

Minden egyéb versenybe adott kenyeret felvágunk és megkóstoltatjuk a jelenlévő közönséggel! Ezért versenybe adott kenyeret NEM ADUNK VISSZA!

A veszprémi verseny eredményhirdetése is szeptember 4-én lesz.

2021-ben Veszprémben egy kategóriákban lehet nevezni a versenyre:

Fehér, félbarna kenyér
750 – 1000 gramm
Összetevők:
Liszt, víz, só, kovász
Lisztek: BL 80 , BL 112, TK búza, alakor
A kovász csak liszt és víz keveréke lehet, amely természetes úton lett erjesztve, élesztő hozzáadása nélkül!
A kenyér minimum 70%-ban kell, hogy tartalmazzon BL 80 vagy BL 112 lisztet.
max 30% lehet a TK búza és a többi.

A zsűri pontokat adhat a kinézetre, illatra, tapintásra, szerkezetre (állag), héjra és ízre vonatkozóan. A pontokat a verseny legvégén jelentik be. Csak a legtöbb pontot kapott első három versenyző nevét hirdetik ki. A zsűri egyetlen különdíjat is kiadhat bármilyen észrevétellel kapcsolatban!

Az első három versenyző jutalma egy zsűri által aláírt oklevél, illetve az első helyezett győztes versenyző egy csúcskategóriájú 4.8 literes Artisan típusú KitchenAid robotgépet is kap a helyszínen.

A legfontosabb tudnivaló: A verseny nem egymás ellen, hanem egymással karöltve történik. A kölcsönös elfogadás és szeretet jegyében. Tiszteletet adunk egymásnak, az általunk készített kenyérnek és annak, ki ezt az egészet lehetővé tette. Az ezen elvekhez nem méltó magatartás, viselkedés, kizárást vagy a versenyen történő részvétel megtagadását eredményezi.