A 2016-os kategóriák

A 2016-os kategóriák
A kenyér készítése CSAK természetes alapanyagokból valósulhat meg.

1.Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g

A kenyérrel szembe támasztott feltételek:
– A kenyérnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55, BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a kenyér továbbá vizet és sót
Más összetevőt a kenyér nem tartalmazhat!

2.Kategória: teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g

A kenyérrel szembe támasztott feltételek:
– A kenyérnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell teljes kiőrlésű lisztet (Graham, TBL-300 tönkölyliszt, RL-190 teljes kiőrlésű rozsliszt, BL-196 teljes kiőrlésű búzaliszt) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a kenyér továbbá vizet és sót
Más összetevőt a kenyér nem tartalmazhat!

3.Kategória: Bagett 290-310g

A bagettel szembe támasztott feltételek:
– A bagettnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55, BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a bagett továbbá vizet, élesztőt és sót
Más összetevőt a bagett nem tartalmazhat!

4.Kategória: Croissant 50-80g

A croissant-al szembe támasztott feltételek:
– A croissant minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55, BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs).
– Tartalmazhat még a croissant továbbá tejet, tojást, élesztőt, vajat, cukrot, mézet, vizet és sót
Más összetevőt a croissant nem tartalmazhat!