A 2020-es kategóriák

A 2020-as kategóriák
A kenyér készítése CSAK természetes alapanyagokból valósulhat meg.

1.Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g

A kenyérrel szembe támasztott feltételek:
– A kenyérnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55,
BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban
tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs, ALAKOR).
Tartalmazhat sót.

2.Kategória: Teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g

A kenyérrel szembe támasztott feltételek:
– A kenyérnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell teljes kiőrlésű lisztet
(Graham, TBL-300 tönkölyliszt, RL-190 teljes kiőrlésű rozsliszt, BL-196
teljes kiőrlésű búzaliszt, ALAKOR liszt) bármilyen arányban. A maradék
30%-ban tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs, ALAKOR).
Tartalmazhat sót.

3.Kategória: Bagett 290-310g

A bagettel szembe támasztott feltételek:
– A bagettnek minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55,
BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban
tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs, ALAKOR).
Tartalmazhat élesztőt, sót.

4.Kategória: Croissant 50-80g

A croissant-al szembe támasztott feltételek:
– A croissant minimum 70%-ban tartalmaznia kell finom búzalisztet (BL55,
BL65, BL80 vagy BL112) bármilyen arányban. A maradék 30%-ban
tartalmazhat más lisztet (búza, tönkölybúza, rozs, ALAKOR).
Tartalmazhat élesztőt is, vajat, tejet, mézet, tejfölt, joghurtot, sót, cukrot.

5.Kategória: Kendermagos kenyér