Elindult a jelentkezés a veszprémi Kenyérlelke versenybe!

Jelentkezni szeptember 1-ig ezen a weboldalon lehet, a jelentkezés menüpont alatt.

Ne feledjétek, ez egy kovászos kenyér verseny! A versenykenyerek csak lisztet, vizet, sót és kovászt tartalmazhatnak, hiszen a Kenyérlelke a hagyományosan kenyeret készítők találkozója.

A versenyt kizárólag magánszemélyeknek, tehát otthon sütőknek hirdetjük meg, pékségek nem jelentkezhetnek! A versenyt szeptember 4-én, szombaton tartjuk az I. Kenyérlelke fesztivál és családi nap Veszprém keretein belül az Óváros téren.

A versenybe mindenkinek 2 kenyeret kell neveznie, azonos sütésekből. (Az egyiket felvágja a zsűri és megkóstolja az értékeléshez, a másikat pedig, ha a nyertesek között vagy a kezedbe adjuk az eredményhirdetésnél és lefotózzuk.)

A kenyérversenyen egy kategória van, ez a fehér-félbarna kenyér 750-1000 gramm közötti kivitelben. Ilyen kenyérből kérünk 2 db-ot.

Fontos: A versenybe adott kenyereket megkóstoltatjuk a jelenlévő közönséggel, kiállító pékekkel, gazdákkal, malmokkal, ezért NEM ADJUK VISSZA!

A versenybe nevezési díj nincs.

A versenybe a kenyerek regisztrációja szeptember 4-én reggel 9 és 12 óra között lesz a helyszínen felállított versenyirodában.  A versenykenyerek zsűrizése nyilvános, az Óváros téren egy külön erre az alkalomra kialakított helyen értékel a neves gasztronómiai szakértőkből álló zsűri 14 és 15 óra között. Eredményhirdetés szintén a helyszínen lesz 16 órától.

Az első három helyezett oklevelet kap, a győztes pedig a KitchenAid jóvoltából egy 4.8 literes Artisan típusú robotgépet is hazavihet, ami nagyban segíti majd az otthoni kenyérkészítésben.

Minden jelentkezőt emailben értesítünk a további információkról!

Jó dagasztást!

A szervezők.

 

 

Posted in kenyerlelke.hu.